BTW-aangifte

BTW-aangifte? Regel op tijd eHerkenning!

Regelt u uw BTW-aangifte nog via het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst? Houd er dan rekening mee dat dit met ingang van 2022 niet meer mogelijk is. U bent daardoor genoodzaakt om uw aangifte via een andere weg te doen.

Mijn Belastingdienst Zakelijk

Het sluiten van het oude portaal zorgt ervoor dat alle aangiftes van ondernemers via Mijn Belastingdienst Zakelijk gaan lopen. Dit was al verplicht voor aangifte vennootschapsbelasting en loonaangifte, maar nog niet voor de BTW-aangifte. In juli dit jaar is bekendgemaakt dat vanaf 2022 de BTW-aangifte ook ingevoerd moet worden via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Uw account

Inloggen op Mijn Belastingdienst gaat voor eenmanszaken, net zoals bij het oude portaal, met uw DigiD. Voor andere rechtsvormen geldt dit echter niet. Heeft u bijvoorbeeld een bv, dan moet u de digitale sleutel eHerkenning, met betrouwbaarheidsniveau 3, kopen. Zoekt u alleen contact met de Belastingdienst, dan kunt u een speciale variant van de digitale sleutel aanschaffen. In dit geval is er een compensatieregeling, waarmee u ieder jaar €24,20 vergoed krijgt. LET OP: Deze compensatieregeling geldt niet voor de reguliere eHerkenning.

Andere manieren…

Het is ook mogelijk om uw aangifte niet via Mijn Belastingdienst Zakelijk in te dienen, maar via administratiesoftware of via uw fiscaal dienstverlener. Heeft u vragen over de mogelijkheden of hulp nodig bij het gebruiken van Mijn Belastingdienst Zakelijk? Neem dan contact op met u financieel manager bij Lodder Financials.