Lodder Financials no hands accounting

Paul Lodder vertelt in dit artikel meer over de No Hands Accounting werkwijze waar Lodder Financials mee werkt. 

 Wat betekent No Hands Accounting?” vroeg een klant onlangs aan mij. Het is een vraag die ik de laatste tijd wel vaker krijg. Simpel gezegd is het boekhouden zonder handen (ook wel robotic accounting genoemd), maar wat houdt dat nu precies in? Ik leg het u graag uit.

Wat is no hands accounting?

Nog niet zo lang geleden brachten organisaties hun administratie bij een accountant. Deze accountant verwerkte de boekhouding en stuurde na ieder kwartaal de Btw-aangifte naar de Belastingdienst. En met een beetje geluk, had u een accountant die ook nog vertelde wat u had verdiend in het afgelopen kwartaal. Uiteindelijk maakte uw accountant een jaarrekening, waarmee jullie samen konden terugkijken op het afgelopen jaren.

Samen met uw accountant keek u altijd terug op het verleden. Hetgeen waar u niets meer aan kunt veranderen. Daar zijn wij als financieel manager vanaf gestapt. Wij kijken liever naar de toekomst. Dit doen wij door de administratie dagelijks bij te boeken. Het bijhouden van deze dagelijkse administratie vergt echter veel tijd en daarom hebben wij deze handelingen geautomatiseerd. Zo koppelen wij de bank altijd direct aan de administratie, zodat de bankmutaties zonder handmatige handelingen dagelijks binnenkomen.

Ik wil vrijbijvend advies!

Hoe werkt no hands accounting?

Naast het koppelen van de bank, zorgen we dat de klant aangesloten is op het Peppol netwerk. Dit zorgt ervoor dat de inkoopfactuur rechtstreeks door de leverancier in uw administratie geplaatst wordt. Als er een inkoopfactuur binnenkomt, wordt deze automatisch geboekt door de software en krijgt u via de app op uw telefoon een melding om de factuur goed te keuren. Na het akkoord kunt u de factuur ook eenvoudig via uw telefoon betalen.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat uw administratie en uw liquiditeit dagelijks up-to-date zijn en praten we samen niet meer over het verleden, maar over de toekomst. Op deze manier kunnen we pas echt zien waar de kansen voor uw onderneming liggen en hoe we deze kansen het beste kunnen benutten.

Paul Lodder

De voordelen op een rij

 • Kijk vooruit in plaats van achteruit
 • Acteer op actuele veranderingen
 • Uw administratie 24/7 up-to-date
 • Dagelijkse administratie geautomatiseerd
 • Bespaar kosten dankzij automatisering
 • Uw account is aangesloten op het Peppol netwerk
 • Inkoopfactuur wordt automatisch geboekt
 • Ontvang een melding via de app om facturen goed te keuren
 • Betaal facturen eenvoudig via uw telefoon
Ik wil vrijbijvend advies!

Wilt u werken met No Hands Accounting?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs en ontdek wat No Hands Accounting voor uw bedrijf kan betekenen.

  Adresgegevens

  Watertoren 49A
  3247 CL Dirksland
  Goeree-Overflakkee

  0187 - 663 298info@lodderfinancials.nl

  Lodder Financials is lid van:
  NOAB & Register Belastingadviseurs