Gerda Lodder

Gerda Lodder over haar werk bij Lodder Financials

Gerda Lodder is sinds 1998 mede-eigenaar van Lodder Financials en tevens verantwoordelijk voor de aangiftepraktijk Inkomstenbelasting. In dit interview vertelt Gerda meer over haar werk en geeft ze u een belangrijke tip mee voor uw financiële situatie!

Waar ben jij verantwoordelijk voor binnen Lodder Financials?

Binnen ons team ben ik verantwoordelijk voor de aangiftepraktijk Inkomstenbelasting voor zowel particulieren als ondernemers. De maanden maart en april zijn voornamelijk erg druk, omdat de meeste particulieren de belastingteruggave graag voor de zomervakantie op hun rekening zien staan. In deze periode maak ik langere werkdagen dan normaal en dat is naast het draaiend houden van mijn gezin een leuke, maar flinke klus.

Wat deed je voordat je bij Lodder Financials werkte?

Voordat ik mede-eigenaar werd bij Lodder Financials heb ik de hbo-opleiding Management, Economie en Recht afgerond en verschillende jaren bij een administratiekantoor en een bank gewerkt. Naast mijn werk bij Lodder Financials volg ik alsnog geregeld cursussen om over mijn vakgebied op de hoogte te blijven.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdagen kunnen heel erg verschillen. Ik ben voornamelijk bezig met de aangifte Inkomstenbelasting. Ik heb hier regelmatig afspraken over met klanten en overleg ook veel met collega’s. De aangiften voor ondernemers lopen het hele jaar door. Ook Erf- en Schenkbelasting vallen binnen mijn verantwoordelijkheden en dit komt dus ook af en toe langs.

Verder zoek ik samen met mijn collega’s naar de best passende en meest voordelige oplossing voor de vragen van de klanten. Dat is altijd een leuke uitdaging! Om het totaalplaatje van de klant te blijven zien, stel ik zo nu en dan ook een jaarrekening op of help ik mee in de drukke BTW-periodes.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leuke aan mijn werk vind ik de gesprekken met klanten. De situaties variëren van het aankopen van een huis, het hebben van een nieuwe partner, het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of de vragen die opkomen bij een overlijden. De fiscale gevolgen van bepaalde toekomstplannen kunnen ook onderdeel van het gesprek zijn. De hulp die ik kan bieden in het verzorgen van de aangifte, het geven van advies en het wegnemen van de daaraan verbonden zorgen, geven mij veel voldoening. Dankzij het toenemende digitale contact met de klant krijg ik ook meer feedback en waardering en dat maakt het alleen nog maar leuker.

TIP van Gerda

Ik wil iedereen adviseren om bij wijzigingen in de persoonlijke of financiële situatie tijdig te kijken of deze invloed hebben op de Inkomstenbelasting of de toeslagen die ontvangen worden. Dit voorkomt onverwachte hoge aanslagen bij de afhandeling van de Inkomstenbelasting en de toeslagen na afloop van het kalenderjaar.