Kostenstijging transportsector voelbaar voor de consument

Stijgende dieselprijzen, een nieuwe CAO, stikstof-maatregelen en een krappe arbeidsmarkt: er staat een hoge druk op de transportsector. Ook de consument gaat deze kostenstijging in de transportsector voelen.

Uit onderzoek in opdracht van Transport en Logistiek Nederland blijkt dat transportbedrijven in 2023 te maken krijgen met een kostenstijging van 8-11%. Afgelopen week is namelijk de nieuwe CAO voor de transport- en logistieksector bekend gemaakt. Als gevolg hiervan zullen de loonkosten komend jaar met ruim 9% stijgen. Verder komen daar de stijgende brandstof-, gas- en elektriciteitsprijzen, verzekeringen nog bij.

Deze stijgende kosten in de transportsector gaan daarom voelbaar worden voor de consument. De prijzen in de supermarkt zijn door de inflatie al sterk gestegen en zullen mogelijk nog duurder worden als transportbedrijven hun kosten doorberekenen.

Het is voor transportondernemers van cruciaal belang om de kostprijs goed te berekenen en inzichtelijk te hebben en in overleg te gaan met de klanten. Een tariefverhoging voor volgend jaar is noodzakelijk om voldoende rendabel te zijn.

Wilt u overleggen over de kostprijs van uw vrachtauto’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u er graag bij.