no hands accounting

No Hands Accounting in 2022

No hands accounting, wat betekent het? Is het in accountancy wel gewenst? Hoe pak je het dan aan? Allerlei vragen komen op als we het hebben over dit topic. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen en hopen we je een stuk verder te helpen op het gebied van deze manier van boekhouden.

Wat is no hands accounting?

Robotic accounting, geautomatiseerd boekhouden, handtree accounting, de accountant zonder handen… noem het maar op, het komt allemaal neer.

Het gaat erom dat een zo groot mogelijk gedeelte van de boekhouding geautomatiseerd wordt. Het is een manier van boekhouden waardoor het gemakkelijker wordt gemaakt voor de ondernemer.

Wat zijn de voordelen van no hands accounting?

Bij deze manier van werken optimaliseer je de inzet van handjes en digitale mogelijkheden. Technologie zorgt zo voor kostenbesparingen en tijdsbesparingen. Door slimme koppelingen met de bank en andere netwerken zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat de inkoopfactuur per direct in de administratie binnenkomt. Als er een inkoopfactuur binnenkomt dan kan deze per app worden goedgekeurd en betaald worden.

Door no hands accounting zien we dat de administratie up to date is en praten we dus ook over up to date cijfers. Zo kunnen we als uw financieel manager schakelen en anticiperen waar nodig. We werken samen real time aan uw bedrijf en benutten kansen waar kan en tacklen uitdagingen op tijd. Wel zo handig!

En nu?

Denk je na het lezen van dit artikel “ik zou hier eens over verder willen praten!” dan komt dat goed uit, wij staan u graag te woord om uw weg te vinden in deze uitdagende maar mooie mogelijkheden. Vind u het wenselijk om deze manier van boekhouden te implementeren in uw bedrijf neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We praten graag verder over de mogelijkheden en waar we een op maat oplossing kunnen realiseren om u verder te helpen.