Profiteer in 2024 nog van de SEBA-subsidie op emissieloze bedrijfsauto’s.

Als ondernemer of vertegenwoordiger van een non-profitorganisatie overweegt u mogelijk om een nieuwe, volledig elektrische bedrijfsauto te kopen of te leasen. Dit jaar biedt u nog de kans om te profiteren van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

In het kader van duurzaam ondernemen is een budget van € 30 miljoen gereserveerd voor de SEBA-subsidie, waarbij er een maximumbedrag van € 5.000 per bedrijfsauto kan worden aangevraagd.

Wanneer komt u in aanmerking voor de SEBA-subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de SEBA-subsidie dient u te voldoen aan de volgende criteria:
• U bent een ondernemer of vertegenwoordigt een non-profitorganisatie.
• De subsidieaanvraag wordt ingediend voordat de koop- of financial leaseovereenkomst definitief is, en de bedrijfsauto op dat moment nog niet geregistreerd staat op de naam van ondernemer/onderneming.
• De netto catalogusprijs of verkoopprijs van de bedrijfsauto bedraagt minstens € 20.000.
• De elektrische bedrijfsauto voldoet aan de gestelde eisen voor de actieradius.

Alle voorwaarden voor de SEBA-aanvraag

2024 is het laatste jaar waarin u als ondernemer gebruik kunt maken van de SEBA. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 23 april tot en met 31 december.

Vrijstelling BPM
Daarnaast zal in 2025 het aanschaffen van bestelauto’s op brandstof aanzienlijk duurder doordat de ondernemersregeling voor vrijstelling van BPM vervalt. De overheid wil met deze wijziging de verkoop van emissievrije en zuinige bestelauto’s stimuleren. Omdat de BPM berekend wordt aan de hand van de CO2-uitstoot, loont het zich om een CO2-uitstootvrije bestelauto te kopen.

Wilt u graag hulp bij de aanvraag van de SEBA-subsidie of heeft u vragen hierover? Dan kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.